کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: مصرف زیاد فرآورده های گوشتی آماده از جمله سوسیس و کالباس ابتلا به سرطانهای روده بزرگ و معده را افزایش می دهد.
' پریسا ترابی ' در گفت و گو با ایرنا، افزود: سرطانهای معده و روده در سالهای اخیر در کشور افزایش یافته است که این عمدتا به علت استفاده بیرویه از غذاهای آماده و کنسرو شده بهویژه موادغذایی است که به روش غیر استاندارد تهیه میشود .
وی با اشاره به وجود نیترات در انواع مواد غذایی آماده افزود: افزودن نیتراتهای سدیم و پتاسیم به عنوان نگهدارنده در سوسیس و کالباس و ترکیب این مواد با 'میوگلوبولین' و 'هموگلوبولین' گوشت در بدن به یک ماده سرطانزا به نام نیتروزآمین تبدیل میشود.
ترابی تصریح کرد: نیتراتها به علت ارتباطشان با نیتروزامینها که قابلیت سرطانزایی دارند می توانند به دهان، معده، روده بزرگ و مثانه نفوذ یابند.
این کارشناس تغذیه هشدار داد : مردم بویژه نوجوانان و جوانان از مصرف سوسیس و کالباس بصورت مداوم پرهیز کنند.